Alma Afrobeat Ensemble
+ Kwame Adzraku

DJ SESSION: OPOKU

DJ. 31 D’AGOST, 21H (PORTES: 20H)

Celebrem el X aniversari del segell discogràfic Slow Walk Music, especialitzat en músics africans residents a Barcelona. En actiu des de 2013, amb gairebé 30 treballs discogràfics editats, de molt diversos orígens, llengües i gèneres musicals, alguns d’ells registrats per primera vegada al país. Per a celebrar-ho, a banda de publicar diversos nous àlbums al llarg de l’any, des d’ASACC i Sala Barcelona organitzem aquesta nit tan especial amb sons africans de la mà d’Alma Afrobeat Ensemble i Kwame Adzraku.

ALMA AFROBEAT ENSEMBLE

Alma Afrobeat Ensemble és una banda internacional que toca música original, combinant l’estil Afrobeat del cantant i frontman nigerià Joe “Olawale” Psalmist, amb les influències del rock psicodèlic del fundador del grup, Aaron Feder (originari de Chicago), qui toca la guitarra i fa loops en directe durant el concert. El resultat és un estil Afrobeat alhora modern i clàssic, amb melodies i textures sonores d’un altre món gràcies a J.J. Oliva (teclats i sintetitzadors, d’Argentina), un groove imparable i extremadament funky gràcies a la secció rítmica formada pel baixista Fernando “Dinky” Rodó (Illes Canàries) i el bateria Gustavo “Tato” Sassone (Argentina) qui també dispara sons i ritmes amb un sampler. L’Afrobeat sideral que la banda toca s’ha destil·lat durant gairebé 15 anys a Barcelona i passant per diverses ciutats d’Espanya, d’Europa i quatre gires pels Estats Units. Presenten el seu cinquè disc ‘Karun’ (“cinquè” en la llengua Yoruba) a l’escenari de Sala Barcelona – Música al Castell de Monjuïc el 31 d’agost, vens?

KWAME ADZRAKU

Kwame Adzraku presenta el seu nou àlbum ‘Don’t Worry About The Life’ el 31 d’agost a l’escenari de Sala Barcelona – Música al Castell de Montjuïc, un disc que ve carregat de vibrant Afrobeat, original i actual, amb picades d’ullet llatines i al DJ, divertit i enginyós High Life i sinuós Azonto. Kwame Adzaraku és un pioner de l’Afrobeat a Espanya, original de Ghana, del poble Ewé, d’on va sortir en pelegrinatge cap al Lagos de Fela Kuti i Tony Allen, un viatge que marcaria la seva carrera musical. D’aquí va saltar a Europa, amb parada definitiva a Barcelona. Bateria excepcional, hereu directe del Tony Allen dels anys 70 i instructor de tota una generació de bateries a Barcelona, que han après amb ell, també com a multiinstrumentista. És el nostre “germà gran” de la música africana, no només com a referent del gènere Afrobeat, també del High Life, Makossa, Afroreggae… la música popular africana, elèctrica i postcolonial, que ha marcat la identitat negra de les últimes dècades. Aquesta identitat és el seu missatge: “Àfrica per als africans, pau i respecte per a progressar”