PRESENTACIÓ

Les sales de concerts, sobretot les de petit i mitjà aforament, de la ciutat de Barcelona durant els mesos d’estiu pràcticament aturen la seva programació, ja que els festivals a la ciutat, Festes Majors i activitats a l’aire lliure els fan molt difícil programar i atraure públic als seus espais. La majoria d’elles inclús tanquen durant l’agost, és per això que des de l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya, en col·laboració amb l’Institut de Cultura de Barcelona, tornem a impulsar el cicle de concerts Sala Barcelona amb una nova edició d’estiu per a tornar a convertir el Castell de Montjuïc en una gran terrassa per gaudir de la millor música en directe de la ciutat!

 

Un dels principals objectius del projecte és ajudar i donar suport a les sales de concerts de menys de 250 persones d’aforament, que són les més vulnerables. Com? Donant-los l’oportunitat de tenir un escenari a l’aire lliure i posant en valor així els espais on neix i batega l’escena musical, uns espais culturals sense els quals no existirien ni gires ni festivals.

Per a aquest 2024 plantegem alguns canvis en relació amb edicions anteriors:

 

Sala Barcelona s’inaugurarà l’1d’agost i tindrà lloc els divendres d’agost i les dues primeres setmanes de setembre a excepció del dijous 5 de setembre.

 

El format continua essent el mateix, concerts a l’aire lliure al Pati d’Armes del Castell de Montjuïc amb un aforament reduït amb format híbrid: tindrem taules i cadires per poder gaudir de l’espai i les millors nits d’estiu i públic a peu dret per a poder ballar.